Megvan a soroksári gyilkos DNS-e

Vágólapra másolva!
Két férfi DNS-ét azonosították a rendőrök a soroksári gyilkossággal kapcsolatban. Az áldozaton és a helyszínen is találtak mintákat. Nem valószínű, hogy megtervezett gyilkosság volt.
Vágólapra másolva!

Petőfi Attila, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője szerint a férfiak nem rokonok, és a nyomok alapján egyértelműen kiderült, hogy egyikük volt a „domináns fél” a gyilkosság elkövetésekor. Az „alárendelt” szereplőről a nyomozó elmondta, hogy az ő cselekménye nem annyira súlyos, évekkel, sőt évtizedekkel is kevesebb büntetést kaphat társánál, azaz a gyilkosnál. A nyomokból az is kiderült, hogy az egyik férfi jól ismeri a bűncselekmény helyszínét.

Megkötözték, kirabolták

A gyilkosság napján a nő még hazament a munkából, majd átöltözött és futni indult. Nem ért vissza a megszokott időben, ezért kezdte keresni családja és a rendőrség. Végül hajnalban egy bozótosban, meztelenül találtak rá. Az már akkor is egyértelmű volt, hogy megkötözték, bántalmazták, megfojtották és ki is rabolták. Petőfi Attila elmondta: a nő szembeszállt támadóival, és egyiküket annyira megsebesíthette, hogy az másoknak is feltűnhetett. A nő lehet, hogy ismerte támadóit, de nem valószínű, hogy előre kitervelték a gyilkosságot.

Tanúkat keresnek

A nyomozás során eddig 450 embert hallgattak ki, de nincs közöttük a gyilkos. A megtalált DNS-ek nem szerepelnek a nyilvántartásban. A nyomravezetőnek Papp Károly országos rendőrfőkapitány két hete ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel és a rendőrök újabb tanúkat is keresnek. Köztük egy 40 év körüli férfit, aki aznap este a Fővárosi Csatornázási Művek szennyvíztisztítójánál szerelte a biciklijét, és egy másik kerékpárost, aki este 9 óra körül a szennyvíztisztítóhoz közeli erdőnél várakozott. Szeretnék megtalálni azt a sötét színű autót vezető embert is, aki ponyvás, dobozos utánfutójával szintén 21 órakor behajtott a kerékpárútra, majd 20 perc múlva kihajtott onnan. Keresnek egy fekete hajú nőt, aki a bűncselekmény előtt többször találkozott és beszélgetett az áldozattal a kerékpárút melletti betontuskókon ülve.