Beszakadt a föld a 10-es úttól 2-3 méterre Pilisvörösváron a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál, ezért a közúti és a vasúti forgalmat is le kellett állítani szombat kora hajnalban - tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. Várhatóan három napig tart a közúti útlezárás.

Csámpai Attila ismertetése szerint mintegy 10 méter hosszúságban az épülő csomópont zsaluzata, és a támfal omlik, már 50 köbméternyi föld csúszott meg, ami elzárja a 10-es főutat és a vasúti pályára is veszélyt jelent.

Forrás: Sági krisztián

Kora délutánra elyreállt a vasúti közlekedés a Pilisvörösvár - Esztergom vonalon, ahol korábban földomlás miatt szünetelt a vonatforgalom - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese. A földomlás melletti szakaszon 5 kilométeres, csökkentett sebességgel közlekedhetnek a szerelvények, azonban ez nem okoz késéseket. A menetrend helyreállt és már nem kell az utasoknak buszra átszállniuk Pilisvörösvár és Piliscsaba között.

Fotó: Bielik István - Origo

 
A 10-es út lezárása várhatóan 3 napig tart. A Volánbusz tájékoztatása szerint ez idő alatt a Budapest-Dorog-Esztergom autóbuszvonal járatai nem érintik Pilisvörösvárt, Solymáron és Pilisszentivánon át közlekednek. Hosszabb menetidőre kell számítani és indulás előtt érdemes tájékozódni a forgalmi helyzetről. 

Lezárták az utatFotó: Bielik István - Origo

 Pilisvörösvár csak Budapest felől közelíthető meg a Budapest-Pilisvörösvár és a Budapest-Pilisszántó autóbuszvonalak járataival. Esztergom felől csak átszállással lehet Pilisvörösvárra eljutni a Pilisszentiván autóbusz-fordulótól Solymáron át –óránként – Pilisvörösvár vasútállomásig közlekedő mentesítő autóbuszokkal.

Itt indult meg a földFotó: Bielik István - Origo

 

Sokáig tart majd a helyreállításFotó: Bielik István - Origo