Pornóoldalra vitt a békési református gimnázium linkje

2014.09.30. 10:49

Egy japán pornóoldalra visz a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium linkje, ha a település weboldalán klikkelünk rá. 

Az iskola hivatalos honlapja jelenleg sem érhető el, viszont a www.szkirg.com-on továbbra is üzemel a japán oldal. 

A japán oldal

Kerestük a békési polgármesteri hivatalt. Hajdu Lívia PR- és marketingreferens meglepődött a híren. Azt mondta, hogy már régóta így szerepel a link az oldalon, de azt nem sejtette, hogy hova is navigálja el a látogatót.

Telefonbeszélgetésünk után röviddel viszont leszedték a város oldaláról a pornós linket. Az Origo azért megörökítette.

Próbáltuk elérni az iskola igazgatóját is, azonban Kovács Dánielt többszöri próbálkozásunkra sem tudták kapcsolni. 

Amíg ez sikerül, íme, egy videó a különös esetről:

Minden bizonnyal arról van szó egyébként, hogy a polgármesteri hivatal honlapján elgépelték az iskola honlapjának címét. Bár a pornóoldalak készítői gyakran szándékosan regisztrálnak ismert honlapokhoz hasonló nevű domaineket, ez esetben valószínűleg nem ez volt a cél.

Cikkünk megjelenése után több órával a Szegedi Kis István Református Gimnázium igazgatója válaszolt korábban feltett kérdéseinkre. E-mailjében Kovács Dániel felhívja a figyelmet arra, hogy az iskola hivatalos weboldala, a www.szkirg.hu tegnap valóban nem üzemelt. Emlékeztet, hogy a, a www.szkrig.com, már több mint két éve nem a gimnázium neve alatt van bejegyezve és arra is, hogy tegnapi cikkünk kiindulópontja, azaz a Békés város honlapján, a gimnázium oldalára mutató link már két éve nem frissült. Az intézménynek a .com-os végződésű oldallal nincs kapcsolata és annak tartalmától teljes mértékben elhatárolódik.