Az Együtt-PM szakított Garabitscsal

Devosa Gábor Rumbach Sebestyén utca 10 Devosa Gábor Rumbach Sebestyén utca 10 Devosa Gábor, Rumbach Sebestyén utca 10
Devosa Gábor, Rumbach Sebestyén utca 10
Vágólapra másolva!
Devosa Gábor és Garabits Károly visszalépésére szólított föl szerdán az Együtt-PM. Devosáról az Origo írta meg, hogy saját rokonától vett egy világörökségi ingatlant, majd azt 17,5 millióért adta tovább. Garabits Károlyról pedig egy hangfelvétel látott napvilágot. Devosa szerda esti közleménye szerint az Együtt-PM mégis támogatja őt.
Vágólapra másolva!

Megvonta támogatását az önkormányzati választáson a VII. kerületben induló Garabits Károlytól és Devosa Gábortól az Együtt-PM, és visszalépésre, valamint a közéletből való távozásra szólította fel őket – tudatta szerdán délelőtt a szövetség.

Mint arról az Origo kedden beszámolt, saját rokonától vett egy világörökségi ingatlant Devosa Gábor, Erzsébetváros korábbi alpolgármestere, aki jelenleg az MSZP–Együtt-PM–DK közös jelöltje a VII. kerületben. Az ingatlant bérlőként még a sógora vette meg, amit kétmillió forintért vásárolt meg tőle az egykori alpolgármester, majd 17,5 millióért adott tovább.

Először kihátrált, majd újra Devosa mögé állt az Együtt-PM

Devosával kapcsolatban az Együtt-PM azt írta: egy ilyen jelöltet a párt „nem tud és nem is kíván támogatni”.

Devosa szerdán személyesen tájékoztatta az Együtt-PM vezetőit „arról az évek óta tartó politikai lejárató hadjáratról, amelynek részeként az önkormányzati választás előtti napokban ismét alaptalan vádak jelentek meg vele kapcsolatban.” Közleménye szerint évekkel ezelőtt az ügyészség már megvizsgálta a „fideszes médiabirodalom rágalmait, és bűncselekmény hiányában még nyomozást sem indított ellene.” Ezek után az Együtt-PM megerősítette, hogy továbbra is támogatja Devosát

Az érintett Rumbach Sebestyén utcai ház Fotó: Bielik István - Origo

Elhatárolódásra szólított föl az Együtt-PM

Az Együtt-PM iszerint a két civil szervezet és a baloldali pártok támogatását élvező Garabits Károlynak egy hét elteltével sem sikerült tisztáznia magát azon súlyos vádak alól, amelyek őt a sajtóban érték. A pártszövetség felszólította a Garabitsot ajánló civil szervezetet, valamint az őt támogató valamennyi ellenzéki pártot, hogy határolódjanak el a „súlyos korrupciós gyanúba keveredett” jelölttől.

A Magyar Nemzet szeptember 23-án publikált egy „A baloldal jelöltje lopni tanít” című cikket a VII. kerületben egyéni jelöltként induló Garabitsról. A lap online felületén egy hangfelvételt is megjelentetett, amelyen – az újság állítása szerint – Garabits hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus úgy fogalmaz: „előre nem fogadunk el pénzt”, „lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik”.

Manipulációról beszélt Garabits

Garabits akkor azt mondta, manipuláltnak tartja a hanganyagot, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett és szakértői vizsgálatot kér. A nap folyamán hozzátette: független jelöltként folytatja önkormányzatiképviselő-jelölti kampányát.

A Demokratikus Koalíció a felvétel megjelenését követően felszólította Garabitsot, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, de ha ezt nem teszi meg, politikai értelemben akkor is függetlenként folytatja a kampányát, mert ők kivonulnak mögüle.