Láng Zsolt: Eltüntettük a kerületi adósságot

Vágólapra másolva!
A kormány számos lépéssel segíti a bajba került devizahiteleseket, és megszületett a bankok elszámoltatásáról szóló döntés is – hangzott el egy II. kerületi lakossági fórumon, amelyen Varga Mihály, Láng Zsolt és Fónagy János is felszólalt.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály úgy fogalmazott a kormány számos lépéssel segítette a bajba került devizahiteleseket. Ebben a helyzetben a kormánynak az emberek pártjára kellett állni – szögezte le, hozzátéve, megszületetett a bankok elszámoltatásáról szóló döntés is. Folytatjuk, amit elkezdtünk; kiírjuk az uniós pályázatokat, melynek legfontosabb célközönsége a kis- és középvállalkozások – hangsúlyozta a miniszter.

Láng Zsolt fideszes polgármester a rendezvényen felhívta a figyelmet arra, hogy már csak 12 nap van hátra az önkormányzati választásig. Mint mondta, fontos felidézni, hogy 2006-ban a szocialista-szabaddemokrata vezetésű önkormányzattól milyen körülmények között vették át a kerületet, példaként az önkormányzati adósságot említette. 2007-re eltüntettük a működési hiányt, és belevágtunk számtalan fejlesztésbe – fogalmazott a Fidesz-KDNP II. kerületi polgármesterjelöltje, egyúttal kiemelve az önkormányzati adósságkonszolidáció jelentőségét.

Fónagy János leszögezte, a rezsicsökkentés tehermentesítette a magyar családokat. 2010 őszén befagyasztottuk a költségeket, majd a díjszámítás alapjául szolgáló villany- és gázképleten is változtattunk, ami újabb megtakarítást jelentett az emberek számára – mondta, hozzátéve: 2013. január 1-től pedig több alkalommal is csökkentek a rezsiköltségek. A távhő ára október 1-től ismét mérséklődik – hívta fel a megjelentek figyelmét.