Rossz napjuk volt a kábítószer-termelőknek

Vágólapra másolva!
Kábítószer-termelőket fogott el a rendőrség a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson és a fővárosban, Kőbányán is.
Vágólapra másolva!

Fertőrákoson 146 tőből álló cannabis ültetvényt számoltak fel a soproni rendőrök, akik lakossági bejelentés alapján találtak rá a vadkender-ültetvényre. A 2,5 - 3 méter magas növényeket a Rákos-patak mellett, egy sűrűn benőtt erdős, bozótos területen elrejtve, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték.

Menekülni próbáltak

Az ültetvényre tartó férfi és nő október 3-án a rendőrök felszólítására nem állt meg, a patakon át, a kitaposott ösvényen menekülni kezdtek, de a rendőrök elfogták őket. A pár soproni lakásán tartott házkutatáskor két csomag növényi törmeléket és darálót foglaltak le, kihallgatásukon beismerték, alkalomszerűen fogyasztanak kábítószert – számol be a police.hu.

A 33 éves férfit és 22 éves barátnőjét jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. A lefoglalt vadkender hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja.

Kábítószergyanús növény Kőbányán

A kőbányai rendőrök október 2-án lakásában fogták el a 38 éves budapesti B. Ákos Sándort.

A X. kerületi, Sörös utcai ingatlanban tartott házkutatás során a nyomozók 18 fecskendőt, 169 tűt, 58 kábítószergyanús anyagot tartalmazó pakettet, valamint az udvarban lévő baromfiólban egy tő 185 centiméter magas kábítószergyanús növényt találtak és foglaltak le.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, az ő esetében is előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásra.