Kósa Lajos elárulta, hány aktivistát vetnek be

2014.10.05. 15:50

Százezer aktivistát állít hadrendbe a választások előtti utolsó hétre a Fidesz – közölte vasárnap Kósa Lajos. A pártnak összesen 1140 helyen van polgármesterjelöltje. 

Az önkormányzati választások utolsó hetében százezer aktivista járja majd az országot, hogy mozgósítsa a szavazókat – közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a párt országjárása lezárult, összesen 220 fórumot tartottak, amelyeken a kormány tagjai, államtitkárok, képviselők vettek részt.

Foto: Marton Szilvia

A fórumokon a rezsicsökkentés és a pártok elszámoltatása volt a fő téma és egyben ezek jelentik az önkormányzati választások fő tétjét is – fogalmazott Kósa. Javasolta, az emberek olyan polgármestereket válasszanak, akik együttműködőek, mert a kormány az önkormányzatok bevonásával akarja végrehajtani gazdaságfejlesztési programját. Ennek fontos elemként az európai fejlesztési források 60 százalékát kis- és középvállalkozások támogatására fordítják, ami az önkormányzatok nélkül lehetetlen.

A Fidesznek 1140 helyen van polgármesterjelöltje, közülük háromszázan függetlenek, de a párt támogatásával indulnak a választásokon. Az ország népességének 85 százaléka tud fideszes jelöltre szavazni – jelezte a párt ügyvezető alelnöke.

Október 12-ével lezárul a nagy választási év, ezután pedig "rá tudunk fordulni arra, hogy az ország azt a programot, azt a pályát fussa be, amit a választások előtt az emberekkel megbeszéltünk” – fogalmazott, majd megismételte Orbán Viktor korábbi kijelentését, amely szerint a céljuk az, hogy ötmillió ember dolgozzon az országban. Sajtótájékoztatója végén Kósa Lajos arra kért mindenkit, menjenek el szavazni.