Csaknem megismétlődött az olaszliszkai tragédia

2014.10.07. 08:25

Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság a Felsőzsolcán hétfőn történtek miatt. A borsodi településen, miután egy autó elsodort egy kétéves kisfiút - aki könnyebben sérült -, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a nyomozók két helyi férfit hallgattak ki gyanúsítottként. "Az ügyben további nyomozási cselekmények várhatók. A településen a rendőrség a szükséges ideig folyamatos, megerősített rendőri jelenlétet biztosít" - írták, jelezve: "rendkívüli esemény nélkül telt az este Felsőzsolcán".

A főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint hétfő délután arról kaptak bejelentés, hogy Felsőzsolcán egy könnyebb sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnél a segítségnyújtási szándékkal megálló személyautóban ülő két férfit megtámadták. 

A sofőr elmenekült

Az ügy előzménye az volt, hogy a kocsi elsodort egy kétéves kisfiút. A hozzátartozók - miután a balesetet észlelték - betörték az autó jobb első ablaküvegét, és a jármű utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni a járműből. Az autó 22 éves vezetője a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcára lévő lakására.

A balesetben elsodort kisfiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol a horzsolásos sérüléseket szenvedett gyermeket ellátták, majd hazaengedték.