Leszúrta a fiú az anyját ittasan verő apát

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség egy hévízgyörki fiatal ellen, aki egy bicskával szurkálta meg édesapját. A fiú az anyját féltette, akit az apa rendszeresen vert ittasan. Az apán a pszichiáter is csak ideig-óráig tudott segíteni.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy fiú ellen, aki leszúrta apját - közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A 19 éves fiú szüleivel és testvérével élt, hévízgyörki otthonukban. A szülők szinte állandóan veszekedtek, az esetek többségében azért mert az apa féltékenységi jeleneteket rendezett. Ilyenkor általában részeg volt, és többször meg is ütötte feleségét. Az egyik veszekedés után a fiú számon kérte édesapján a törtpénteket, aki erre ököllel megütötte őt is.

Pszichiáterhez fordult

Korábban az asszony már háromszor elköltözött az édesanyjához, de a férj mindig rá tudta beszélni, hogy visszamenjen hozzá. Végül 2011. elején azt mondta a férjének, hogy ha nem kezelteti magát végleg elhagyja. A férfi elment egy pszichiáterhez, gyógyszereket írtak fel neki. A kezelés átmenetileg használt. A következő két év viszonylag nyugodtan telt a családnál.

A kutya átbújt a lépcső alatt

2013-tól azonban a férfi újra agresszívan viselkedett, és folytatódtak a veszekedések, de nem bántotta az asszonyt. Közben a fiú egy bicskát vett, amit mindig magánál tartott, mert féltette húgát és édesanyját.

Egyik délután, amikor a feleség hazatért a munkából újra veszekedni kezdtek. A férj baja az volt, hogy nyitva maradt az ajtó, az egyik pedig kutya átbújt a lépcső alatt, és bement a házba. A gyerekek is otthon voltak és hallották a szóváltást.

Földön húzta az asszonyt

A nő bement a fürdőszobába, ahova utánament a férj is, és tovább kiabáltak egymással. A fiú kikiabált a szobájából, hogy hagyják abba a veszekedést. Ekkor a férfi visszament a szobába, de tovább kiabált és káromkodott. Felesége, mosdótakarítás közben rászólt, hogy hagyja abba. A férfi erre bement a fürdőbe és feleségét a nyakánál és a kezénél fogva lenyomta a földre és a kezénél fogva elkezdte kihúzni a konyhába, miközben a nő kiabált, hogy hagyja békén, eressze el.

Elszakadt a cérna

Ezt a fiú végignézte, de már nem bírhatta tovább, elővette a kését és kétszer hátba szúrta az apját. Miután a férfi elesett még négyszer mellkason is szúrta, miközben az anya azt kiabálta, hogy hagyja abba. Végül az anya hívta a mentőket, akik kórházba vitték a férfit.

A fiút az ügyészség vádolja, hogy ugyan jogosan védte magát, édesanyját és húgát, de túllépte védelmi helyzetet, és majdnem megölte az apját. A per hamarosan folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.