Nem rázta meg a felsőzsolcaiakat a támadás

Vágólapra másolva!
A település lakói még örültek is a megerősített rendőri jelenlétnek, legalább vigyáztak rájuk – mondta a Tóth Lajos polgármester egy nappal az után, hogy helyiek megtámadtak egy autóst, amiért az elsodort egy kisgyermeket.
Vágólapra másolva!

A polgármester a hétfői támadás után mindkét családot meglátogatta. Az autót vezetőt fiatalember édesanyjával beszélt, aki azt mondta, fia az ijedtségen túl nem szenvedett sérülést, este otthon aludt. Így az sem igaz, hogy el kellett menekülnie a faluból, cáfolta a polgármester a különböző hírportálokon terjedő pletykát. A támadók családjából az elsodort kisgyermek nagyapjával beszélt, aki szintén arról számolt be, hogy a kisgyermek jól van.

Váratlan dolog történt

Felsőzsolcán a polgármester szerint jó a közbiztonság, hasonló riadalomra okot adó cselekmény nem történt a faluban. A támadók családjáról nem tudta elmondani milyen körülmények között élnek, volt-e a korábban hasonló, vagy más probléma velük. A két család valószínűleg ismerhette egymást, háromszáz méterre laknak egymástól, de a hétfő esti esemény után egyik fél sem tartott támadástól. A polgármester szerint közlekedési vétség történt, amit csoportos garázdaság követett.

Előzetesbe kerülhetnek az elkövetők

Felsőzsolcán egy autó hétfő délután elsodort egy kétéves kisfiút, aki könnyebben megsérült. A hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát, betörték az autó egyik üvegét, és a kocsi utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni. A 22 éves sofőr a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcára lévő lakására. A rendőrség az ügyben öt helyi lakost állított elő, és hallgatott ki gyanúsítottként. Várhatóan előzetes letartóztatásba kerülnek.