Öt embert vettek őrizetbe a felsőzsolcai támadás miatt

Vágólapra másolva!
A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette azt az öt férfit, aki a gyanú szerint Felsőzsolcán hétfőn megrongált egy gépkocsit és rátámadt az autó két utasára, miután a jármű elsodort egy kétéves kisfiút.
Vágólapra másolva!

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a nyomozók kedden előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves Sz. Dávid, a 30 éves B. Zsolt, a 31 éves K. László, a 40 éves H. Ernő és az 51 éves Sz. Antal helyi lakost.

Utalt arra, hogy az ügyben a miskolci rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Előzetes letartóztatásba kerülhetnek

Felidézte, hogy Felsőzsolcán, miután az autó hétfő délután elsodort egy kétéves kisfiút - aki könnyebben megsérült -, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát. Betörték az autó egyik üvegét, és a kocsi utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni. A 22 éves sofőr a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcára lévő lakására.

A balesetben elsodort kisfiút a mentők kórházba vitték, ahol ellátták horzsolásos sérüléseit, majd hazaengedték - tette hozzá a szóvivő. Közölte: a hatóság bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat, és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására.