Selmeczi: Brüsszelnek Orbán Viktorral van baja

Selmeczi Gabriella, Fidesz Sajtótájékoztató, Selmeczi Gabriella a Fehér házban.
Fidesz sajtótájékoztatót tart Selmeczi Gabriella a Fehér házban.
Vágólapra másolva!
Bárkit jelöltek volna uniós biztosnak, megtámadták volna – mondta Selmeczi Gabriella, egy más témában tartott tájékoztatón. A fideszes országgyűlési képviselő szerint Brüsszelnek azzal van a baja, hogy a kormányfő nekiment a multiknak. 
Vágólapra másolva!

Navracsics Tibor brüsszeli fogadtatásával kapcsolatban Selmeczi Gabriella a Bács-Kiskun megyei Fülöpszálláson azt mondta: bárkit jelöltek volna uniós biztosnak, megtámadták volna, mert a támadás Orbán Viktornak szól, aki szembe ment a multikkal. Szerinte a magyar miniszterelnökkel szemben az a legnagyobb problémájuk a nyugati politikusoknak, hogy példát mutat más országoknak.

A rezsicsökkentés is téma volt

A fórumon beszélt arról is, hogy az elmúlt négy év nagy sikere volt a rezsicsökkentés, ami jelentős támogatást adott a családoknak.

Selmeczi Gabriella: "A magyar miniszterelnök példát mutat más országoknak" Fotó: Bácsi Róbert László - Origo

A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy folytatják a rezsicsökkentést, mert el szeretnék érni, hogy a bérekhez viszonyított rezsiköltségek Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak. Selmeczi Gabriella a magyar gazdaság felemelkedésének szempontjából fontosnak nevezte, hogy ne nyomja agyon a vállalkozásokat a magas rezsiköltség.

A bankok elszámoltatását történelmi jelentőségűnek nevezte, mert ismeretei szerint nincs olyan ország, amelyik ezt meg merte volna tenni.