Újabb Garabits-hangfelvételek kerültek elő

2014.10.08. 18:36

Ellenfelei sajtóban való lejáratásának technikájáról, valamint a parlamenti választáson csak az állami támogatás begyűjtése érdekében indított jelöltekről beszél vélhetően Garabits Károly VII. kerületi képviselőjelölt az újabb kiszivárgott hangfelvételeken.

„Annyi kapcsolatom most is van, hogy megíratok egy-két újságcikket: betelefonálnak a rendőrségre, hogy van-e büntetőeljárás - folyamatban lévő ügyekről nem nyilatkozunk -, majd másnap megírják. Aztán izélhetsz, hogy nem igaz, meg ez sem volt, de már megrendült a bizalom."

Erről beszél egy, a sajtónak e-mailben körbeküldött hangfelvételen Garabits Károly, a VII. kerület egyéni képviselőjelöltje. Legalábbis az e-mail szerint a felvételen Garabits beszél, és a hang hasonlít arra a korábban kiszivárgott más felvételre, melyen szintén Garabits hallható, és arról beszél, hogyan kell lopni.

A politikusról más furcsaságok is kiderültek időközben. Garabitstól a hangfelvétel- és az Origón feltárt lakásbotránya miatt az Együtt-PM és a DK megvonta a bizalmat,az MSZP egyelőre nem. Az újabb felvételen tanácsokat ad a politikus arra is, hogyan szerezhető állami támogatás kamujelöltekkel.

„Ötszáz aláírás kell, el fogok indítani tíz országgyűlési jelöltet (...) ennyit három nap alatt aláíratok a barátaimmal. (...) Kapsz egy-két milliót, és megvan az önkormányzati kampány. Ingyen, nem kell zsebbe nyúlnom, megvan a lé. Az önkormányzatba ötvenet kell (...) saját kocsmámba bemegyek, ötvenen aláírják."