Azt mondta, megöli a maffia, ha nem fizet

Vágólapra másolva!
Furcsa módját választotta két ház megszerzésének egy férfi Szegváron. Annyira szerette volna az ingatlanokat, hogy zsarolt, csalt, és a maffiával is fenyegetett. A maffia helyett azonban a rendőrök jöttek. 
Vágólapra másolva!

Az egyik házat 2013 végén szúrta ki magának a férfi. Megkereste a tulajdonost, és ajánlatot tett neki. A tulajdonos kevesellte a vételárat, és nemet mondott az üzletre. A férfi ezután két ismerősét küldte a ház gazdájára, akik azzal fenyegették, hogy kiirtják a családját. Az eladó fiatalember nem sokkal később ügyvéd előtt aláírta az adásvételi szerződést, amelyben az alacsony ár volt.

Elpasszolt egy céget is

A férfi később ismét megkereste a fiatalembert. Egy céget akart eladni neki, amelyről azt állította, hogy kiválóan működik, komoly bevételt hoz. Az adásvételi szerződés aláírása után derült ki, hogy a vállalkozás ellen köztartozás miatt ugyanazon a napon végrehajtást kezdeményezett az adóhatóság.

Kell még egy ház

Néhány hónap múlva egy újabb ház is megtetszett a férfinak. Megkereste az ott lakót, akinek azt állította, hogy keresi a maffia, és egy korábbi károkozásáért sok pénzt követelnek tőle. Azt is mondta, hogy kifizeti a tartozást az ingatlanért cserébe. A házon elidegenítési tilalom volt, ezért arra csak adásvételi előszerződést kötöttek. Ebből a lakásból a tulajdonos ki is költözött, helyette a férfi és családja rendezkedett be.

Mehet a börtönbe

A férfit végül szerdán hajnalban fogták el a rendőrök. Zsarolás, csalás és magánokirat-hamisítás miatt kell felelnie – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.