Szegeden sem vitázik a Fidesz

Botka László polgármester Szeged
MSZP
Budapest, 2014. május 31. Botka László választmányi elnök nyilatkozik a sajtónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának ülése közben a párt VI. kerületi, Jókai utcai székháza előtt 2014. május 31-én. Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Kothencz János, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje csütörtök este rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem kíván részt venni a nyilvános polgármesterjelölti vitán a Belvárosi moziban. Botka László szerint Konthencz János megfutamodott és feladta a küzdelmet a polgármesterségért.
Vágólapra másolva!

Konthencz János bejelentette, hogy nem vesz részt a péntekre tervezett nyilvános, polgármester jelölti vitán – írta meg a Délmagyar internetes hírportál. A Fidesz-KDNP jelöltje döntését azzal indokolta, hogy „gyurcsányi mélységekbe süllyedt a szegedi MSZP”. Szavai szerint a helyi szocialisták egy gyalázatos, mocskolódó és hazug kiadvánnyal akarták lejáratni őt, és ezzel Botka László ellehetetlenítette a polgármester-jelölti vitát. Azt mondta, „az álbaloldali szocialista párt szándékosan teremtette ezt a helyzetet”. Szerinte Botka László mögött Gyurcsány Ferenc áll, aki alig várja, hogy „a levitézlett, most még szegedi polgármestert mielőbb pártja soraiban láthassa”.

„Konthencz megfutamodott”

Botka László, Szeged polgármestere szerint Kothencz János gyáván megfutamodott. A szocialista politikus közleményében azt írta: sajnálja, de nem érte váratlanul, hogy lemondott a polgármester jelöltek közötti vita lehetőségéről. Felteszi a kérdést, hogy milyen lobbierővel bírna a magyar kormánnyal szemben egy olyan polgármester, aki egy nyílt vitától is megfutamodik.

Botka László szerint Kothencz János gyáván megfutamodott Forrás: MTI/Kovács Attila

Azt pedig, hogy kinek a kampánya volt durva vagy méltatlan, a szegediek el tudják dönteni – folytatta gondolatait a polgármester. Mint mondta, ők kaptak ugyanis naponta, tucatszámra olyan kiadványokat a fideszes Kothencztől, melyek egyébből sem álltak, mint a polgármestert lejárató, ócsárló személyeskedésből.

Botka sem vitázik

A szocialista politikus a Délmagyarnak elmondta, hogy ennek a vitának most már nincs értelme. Hozzátette: „én jobbikossal nem szívesen vitatkozom, az LMP-sek pedig eddig csak arról beszéltek, hogy szeretik a fákat. Én is szeretem a fákat, úgyhogy ezen nem fogunk összeveszni”.

Pénteken a Belvárosi Moziban a Délmagyarország és a Városi Televízió közösen szervezett polgármester-jelölti vitát. A 95 perces rendezvényen Botka László (MSZP–DK–Együtt PM–Szegedért), Kothencz János (Fidesz-KDNP, L.É.T.), Málovics György (LMP), Németh István (KTI) és Tóth Péter (Jobbik) vitázott volna. Németh István szerdán jelentette be, hogy Kothencz János javára visszalép, így négy polgármesterjelölt vitatkozott volna.