Kettészakadt a vonattal ütköző autóbusz

Személyvonat ütközött autóbusszal Nagylókon, a buszsofőr meghalt
Személyvonat ütközött autóbusszal Nagylókon, a buszsofőr meghalt
Vágólapra másolva!
A Dombóvárról a Déli pályaudvarra közlekedő személyvonat összeütközött az Alba Volán autóbuszával Nagylók állomásnál, a vasúti átjáróban. A busz sofőrje a helyszínen meghalt - közölte a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A jól működő vasúti fénysorompónál történt baleset helyszínelése miatt áll a vasúti közlekedés az érintett szakaszon, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon közlekedő vonatok utasainak 50-60 perc késésre kell számítaniuk - tették hozzá.

Személyvonat ütközött autóbusszal Nagylókon, a buszsofőr meghalt. Kattintson a további képekért! Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy az autóbusz - amelyben csak a sofőr utazott - kettészakadt az ütközéstől. A vonaton mintegy hetvenen voltak, senki sem sérült meg közülük.

Az Alba Volán Zrt. közölte, hogy az autóbusz 34 éves vezetője az ütközéskor kirepült az ülésből és életét vesztette. A sofőr, aki a baleset helyszínétől néhány kilométerre, Hantoson lakott, megbízható, tapasztalt munkatársa volt az Alba Volánnak, ahol hat esztendeje dolgozott. Ugyanazon a vonalon, ugyanazon autóbusszal közlekedett, kétszázezer balesetmentes kilométert teljesített. Az autóbusz tizenkét éves, éppen az előző napon vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, ahonnan hiba nélkül került ki a forgalomba - tették hozzá.