Egy jelölt közül lehet választani 767 településen

választás 2014, szavazás, tájékoztató, szavazás tájékoztató, tarlós istván
Budapest, 2010. október 3. A szavazatszámláló bizottság tagjai a szavazóhelyiség zárását követően az urnákból egy asztalra öntik a szavazólapokat a XVII. kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskolában, a 42-es számú szavazókörben, a 2010-es önkormányzati választások napján.
Vágólapra másolva!
Az ország minden negyedik településén egyetlen polgármesterjelölt indul, viszont a Pest megyei Tápióságon például 13-an is szeretnének polgármesterek lenni.
Vágólapra másolva!

Minden negyedik magyarországi településen csupán egy polgármesterjelölt lesz a vasárnapi önkormányzati választáson. Ezeken a helyeken akár egyetlen érvényes szavazattal meg lehet választani a jelöltet a következő öt évre.

Sok helyütt csak egy, egy helyen viszont 13 jelölt is izgulhat majd Forrás: MTI/Földi Imre

A csaknem 3200 önkormányzat közül ez 767 települést érint – közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona arról is beszélt, hogy a legtöbb polgármesterjelölt - összesen 13 - a Pest megyei Tápióságon indul.

A legtöbb egyéni listás jelölt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunmaradason és a Békés megyei Mezőkovácsházán indul: ezeken a településen 45-45 név lesz a szavazólapokon. Csupán két egyéni listás jelölt pedig 37 településen lesz.

Mezőgyánon kilencen versengenek a polgármesteri székért FOTÓ: Bielik István - Origo

Az Origo riportjában nemrég mutatott be egy olyan települést, az ezer lelkes Mezőgyánt, ahol kilencen indulnak a polgármesteri székért. A kocsmában iszogatók szerint azért, hogy legyen állásuk. A település jelenlegi első embere fogadta stábunkat, de fotózni nem engedte magát.