Elbocsátásoktól tartanak a pedagógusok

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a minisztérium és a pedagógus szakszervezetek egyeztető tárgyalását követő sajtótájékoztatón
Budapest, 2012. december 11. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a minisztérium és a pedagógus szakszervezetek egyeztető tárgyalását követő sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2012. december 11-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tárgyalna a kormánnyal a Pedagógusok Szakszervezete az állami megtakarítási csomag hatásairól.
Vágólapra másolva!

Pedagógusok elbocsátását, a tanárok terhelésének növelését is hozhatja az 1700 milliárd forintos kormányzati megtakarítási csomag – ettől tart a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely tárgyalásokat sürget a kormánnyal.

Galló Istvánné elnököt felhatalmazták a kormánnyal folytatott tárgyalásokra Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A köznevelés átszervezéséről, a szakképzés átalakításáról és az ágazat jövő évi finanszírozásáról is egyeztetne a PSZ a kormánnyal. Erre hatalmazta fel az érdekképviselet szombati, XXIII. kongresszusa Galló Istvánná elnököt.

Az érdekképviseletei tömörülés közölte: szervezet továbbra is elutasítják a köznevelés előkészítetlen átalakítását, az állami intézményfenntartó központ, a Klik egyeztetés nélküli további átszervezését, és a szakképzés kiemelését a köznevelésből.