Perre megy az Együtt-PM óbudai jelöltje

Béres András, Együtt-PM
Vágólapra másolva!
Beperli a róla szerinte hazugságokat állítókat Béres András, az Együtt-PM óbudai polgármesterjelöltje, aki szerint őt soha nem vádolták adócsalással, így nem is ítélték el, bár arra nem tért ki, igaz-e, hogy 13 éve fél évet előzetes letartóztatásban töltött.
Vágólapra másolva!

A III. kerületi Fidesz lemondásra és a választáson való indulástól visszalépésre szólította fel az Együtt-PM óbudai polgármesterjelöltjét, miután a PestiSrácok.hu a róla pénteken megjelent cikkben azt állította, hogy értesüléseik szerint „milliárdos áfacsalás vétségének gyanúja miatt fél évet ült előzetes letartóztatásban Béres András".

Pert indít a hazugságok miatt

A korábban vállalkozó politikus közleményben reagált, és közölte: a portál hazugságokat állít róla, ezért pert indít. Szerinte az igazság az, hogy „soha az életben nem vádoltak adócsalással, a cégemtől egyetlen forint áfát sem követeltek, azt mindig, a jogszabályok szerint befizettem".

Béres András, az Együtt-PM polgármesterjelöltje Forrás: Együtt-PM

A politikus által kifogásolt cikk szerint Béres gazdasági bűncselekmény vétségének gyanújába keveredett, és azért kellett 2001-ben előzetesben ülnie, mert az Audiobox Kft. „elfelejtett" mintegy kétmilliárd forintnyi áfát befizetni, a cégnek pedig ő volt a többségi tulajdonosa 2006. január végéig.

Az előzetesről nem beszélt

Béres nyilatkozott a Pestisrácok.hu-nak az előzetessel összefüggésben: „Semmilyen bűncselekményt soha el nem követtem, és semmi ilyenben soha el nem ítéltek". Későbbi közleményében sem tért ki konkrétan az előzetesre, de abban is leírta: ahogy a politikában, az üzleti életben is mindig betartotta a törvényeket.

A videóban még kitért arra is: a sajtóhírekkel szemben nem kilenc, hanem egy cégnél volt tisztségviselő, amikor azt felszámolták - ez történetesen éppen az Audiobox Kft. volt. A cég Béres szerint több milliárd forint adót fizetett be 14 éves működése alatt, de a a gazdasági válság miatt végül csődbe ment.

Ott sem volt a cégek többségénél

Azt mondta, a többi cégről nem tud, mert lehet, ha dolgozott is azoknál korábban, évekkel, vagy évtizedekkel később számolták fel őket. Azt nem tudja, milyen problémák léptek fel a vállalkozásoknál, miután elhagyta őket, de megjegyezte, ezt számon kérni rajta

Lejárató kampányt emleget

Az Együtt-PM óbudai polgármesterjelöltje a közleményben kitért arra is, hogy a mostani eset szerinte annak a lejárató kampánynak a része, ami azért folyik ellene, mert előállt azzal az üggyel, hogy Menczer Erzsébet volt óbudai fideszes képviselő korábban a fia menyasszonyát segítette önkormányzati lakáshoz.