Durva kampány: kamerával követik Juhászt

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
„Ma azt vettem észre, hogy követ valaki" - írta a Facebookon az Együtt-PM társelnöke. Juhász Péter a baloldali pártok polgármesterjelöltje: a főváros V. kerületében indul a Rogán Antal székét elfoglalni kívánó Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes alpolgármesterrel szemben.
Vágólapra másolva!

Beleintegetett a kamerába

Durvul a kampány - állapította meg pénteken esti bejegyzésében Juhász, aki nemrég az Origónak adott interjúban arról beszélt, hogy jók az esélyei a győzelemre, ezért is próbálják őt lejáratni. Az őt követő titokzatos férfi miközben a nyomában volt az utcán, telefonált, sőt videót is készített Juhászról.

Juhász fotója az őt követő és videózó férfiról Forrás: Juhász Péter Facebook oldala

„Volt egy pont, amikor beleintegettem a kamerájába, hogy hahó, szia, és elindultam a kocsi felé. Akkor még megnézte a rendszámot. Úgy tettem, mintha elmennék, majd amikor letette a kameráját, utána mentem, és felvettem én is őt" – emlékezett vissza a polgármesterjelölt.

Ezzel nem lehet megfélemlíteni

Megkérdezte a férfitól, hogy miért kamerázza őt, mire azt válaszolta, hogy ez a hobbija. Azt is mondta, hogy a nem jelenik meg sehol a videó. „Annyi kiderült, hogy nem a rajongóm – állapította meg Juhász, hozzátéve: az illető „turistának túl detektíves volt, nyomozónak viszont nagyon béna".

„Nem tudom mi volt a célja, és ki küldte, de elég szürreális volt" - írta Juhász, aki szerint utoljára a bajai időközi választás kampányban történt olyan, hogy így próbálják megfélemlíteni az embereket, de nála bevallása szerint ezzel semmire sem mennek: „Jelzem, ez nálam nem fog menni".