Vágólapra másolva!
A "kiesett", azaz visszalépő, vagy meghalt, esetleg választójogát elvesztő jelölteket a szavazás napján lehúzzák a szavazólapról a szavazatszámláló bizottságok.
Vágólapra másolva!

A szavazólapokat nyomtató ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a voksolás előtti hetedik napig tudta "lekövetni" a visszalépéseket, azaz azok esetében, akik október 5-éig léptek vissza, a nyomda még új szavazólapot tudott nyomtatni.

Az utolsó héten visszalépő jelöltek esetében azonban nem volt már mód új szavazólapok nyomtatására, ezért az ő nevüket a szavazatszámláló bizottság a szavazás napján húzza le a szavazólapról.
Minden választáson előfordul, hogy a jelöltek a szavazólapok kinyomtatása után lépnek vissza vagy haláloznak el, a mostani önkormányzati választáson is csaknem négyszáz jelölt lépett vissza. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a jelöltek közül több mint tízen elhaláloztak a választás előtt, még pénteken és szombat este is halt meg polgármesterjelölt, így az ő nevüket is le kell húzni a szavazólapokról vasárnap.

A nyomda közel csaknem száz visszalépő esetében újra tudta nyomtatni a szavazólapokat, de háromszáz jelölt esetében erre már nem volt mód, őket le kell húzni a szavazólapról.
A kiesés tényéről a szavazóhelyiségben hirdetményt kell elhelyezni, a szavazatszámláló bizottság pedig szükség szerint szóban is tájékoztatja a választópolgárokat a változásról.