Vágólapra másolva!
Nem hozott meglepetést a felcsúti választás, a következő öt évben Mészáros Lőrinc marad a polgármester. Balatonakarattyán magabiztosan nyert Matolcsy Gyöngyi, Matolcsy György jegybankelnök felesége. Érdekesebb vidéki választási eredmények.
Vágólapra másolva!

Felcsúton a választói névjegyzékben szereplő 1493 választópolgárból 680 lakos szavazott Mészáros Lőrincre. Itt az LMP Szatmári Ildikót indította, ő 77 voksot kapott, míg Horváth Judit független jelölt 64-et. Alcsútdobozon is a fideszes jelölt, Tóth Erika nyert, ez az a település, ahol a választást megelőző éjszakán Váradi András juhász halálos balesetet szenvedett.

Balatonakarattyán indult Matolcsy Gyöngyi, Matolcsy György jegybankelnök felesége, el is vitte a szavazatok több mint 67 százalékát, 384 szavazattal lett polgármester.

Csak a negyedik helyre futotta Oszterné Failoni Donatellának, aki Balatonrendesen indult a polgármesterségért. Oszter Sándor felesége 14 szavazatot kapott, bár a polgármesteri címhez sem kellett jóval több, Fuchs Henrik független jelölt 49 szavazattal lett polgármester.

Pásztor Béla továbbra is verhetetlen Veresegyházon. A polgármester 1965 óta vezeti a települést, most a szavazatok több mint 87 százalékát szerezte meg, 5196-ot, míg fideszes ellenfele mindössze 748 voksot kapott.

Ötven szavazattal nyert Pásztón Dömsödi Gábor. Az ismert televíziós másodszor próbálkozott meg a város bevételével, ezúttal sikerrel.

Nem tudott nyerni Pakson Kozmann György volt olimpiai bajnok kenus. A fidesz polgármesterjelöltjeként induló sportoló 1713 szavazatot kapott, ellenfele, Süli János pedig 6167-et.

Érpatak most is Orosz Mihály Zoltánt választotta, 337 szavazattal lett polgármester. A Fidesz–KDNP jelöltje, Simon Attiláné 233 szavazatot kapott.

A Békés megyei Mezőgyánon kilencen indultak a polgármesteri székért. Az ezerlelkes településen Dani Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje nyert 33 szavazattal.

Ha kevéssel is, de alulmaradt Esztergomban Tétényi Éva. A független polgármesterjelölt 5121 szavazatot kapott. míg fideszes kihívója, Romanek Etelka 5502-t, így várhatóan ő lesz a település polgármestere a következő öt évben.

A II. kerületben indult a Rékasi–Détár színészházaspár lánya, Rékasi Eszter. Az Együtt képviselőjelöltje 130 szavazatot kapott a szavazókörzetében, ami kevés ahhoz, hogy képviselő legyen a kerületben..

Cserdiben most is indult a köcsögmentesítő Bogdán László. Mivel ellenfelét is Bogdán Lászlónak hívják, és ő is független polgármesterjelöltként indult, egyelőre csak az biztos, hogy a polgármester Bogdán László lesz.