Kádár Jánoshoz hasonlítja Orbánt az ellenzék

Vágólapra másolva!
Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért társelnöke azt mondta, a kormányfő beszédében elhangzó cél a teljes foglalkoztatásról utoljára Kádár Jánostól hangzott el. Ugyanezt mondta Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke.
Vágólapra másolva!

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, napirend előtti felszólalása során a sokadik semmitmondó beszédét mondta el, Szabó Tímea a párt társelnöke szerint miután a kormányfő hosszasan sorolta az adatokat, beszédéből kiderült, hogy az adatoknak nem lehet hinni.

Mire készül a kabinet?

A képviselő szerint az is kiderült, hogy a kormánynak valahonnan egységes adatai vannak a roma közösségről. Hangsúlyozta, ezekre ő is kíváncsi lenne, mert nem tudta, hogy létezik Magyarországon olyan, hogy "egy roma közösség", és annak vannak homogén adatai. Szabó Tímea elkeserítőnek tartja, hogy Orbán Viktor arra sem méltatta a választókat, hogy a választás után elmondja, mire készül a kabinet a következő három évben.

Orbán Viktor a munkaalapú társadalmat is megemlítette, miközben célnak tartja a teljes foglalkoztatást, de teljes foglalkoztatásról utoljára Kádár Jánostól lehetett hallani – mondta Szabó Tímea. Ez szerinte azt jelzi, hogy a a miniszterelnök a Fidesz és a fideszes káderek teljes foglalkoztatásáról beszél.

Vissza a Kádár-rendszerbe

Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti parlamenti beszéde olyan volt, "mintha a Kádár-rendszerbe mennénk vissza" – mondta a kormányfő beszédéről Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke.

Fodor Gábor szerint a kormányfő folyamatosan az emberek, a munkahelyek megvédésével foglalkozott, az elvek és értékek száműzésével, a gyakorlati élet középpontba helyezésével. Ebben az ellenzék egy jelentős része is partner volt, a Liberálisok viszont úgy látják, hogy az elvekre és értékekre is szükség van.