Vágólapra másolva!
A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás tizenhét eredményét támadtak meg jogorvoslattal kedd délig: három településen a polgármester-választás, egy településen az egyéni listás választás, három település 12 egyéni választókerületében a képviselő-választás, valamint egy települési nemzetiségi választás eredménye ellen van jogorvoslat.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Diósdon (Pest megye), Becsvölgyén és Zalamerenyén (Zala megye) támadták meg a polgármester-választás eredményét.

Hétfő délelőtt még úgy tűnt, Nemesnádudvaron is jogorvoslatot nyújtottak be a választás eredménye ellen, de mint kiderült, a helyi választási iroda tévesen rögzítette ezt az információt a választási informatikai rendszerben, és a községben nincs folyamatban jogorvoslat a választás eredménye ellen.

Az egyéni listás választás eredményét Nagytarcsán (Pest megye) támadták meg kedd délig.

Három település 12 egyéni választókerületében is van jogorvoslat a választás eredménye ellen: Győr 4-es egyéni választókerületében, Mosonmagyaróváron az 1-9. egyéni választókerületekben, valamint Szolnokon a 7-es és a 12-es egyéni választókerületben.

A települési nemzetiségi választás eredményét egy településen támadták meg: Sükösdön (Bács-Kiskun megye) a roma nemzetiség települési választásának eredménye ellen nyújtottak be jogorvoslati kérelmet.