Tankok tűntek fel  a Budai Várban: forgatási helyszín lett az Oroszlános Udvar, ahol a Lazarus című amerikai sci-fi jelenetei készülnek - tudta meg az Origo. A film várhatóan 2016-ban kerülhet a mozikba.

Arra ébredtem, hogy tankok állnak a házunk előtt - írta egyik olvasónk, aki fotót is mellékelt a budapesti, Csalogány utcai parkolóban álló páncélosokról.

Tankok parkolnak a Csalogány utca II. kerületi oldalán - a fényképet olvasónk küldte.Forrás: olvasói fotó

Az Origó megtudta, a Lidl üzletlánc tulajdonában álló telekre egy forgatócsoport költözött be hétfő éjjel. A stáb a Lazarus című nagyszabású sci-fit forgatja a Budai Várban, az Oroszlános Udvarban, ehhez volt szükség a közeli parkolóhelyre. A forgatásra nem engedtek be minket, de pár képet sikerült készítenünk a külső helyszínekről.

Tankokat is bevet a stáb a Lazarus című film forgatásán, csatatérré változott az Oroszlános Udvar.Fotó: Bielik István - Origo

Úgy tudjuk, a Lazarus azonos a korábban Spectral címen is emlegetett sci-fivel, amiben kommandósok küzdenek meg a New York-ra törő paranormális erőkkel.

A 2016-ra várt filmet Nic Mathieu rendezi, akinek ez az első játékfilmes munkája. A prdoukcióban szerepet kap a főként sorozatokból ismert James Badge Dale és Emily Mortimer is.