Készültség a Nagykörúton

Vágólapra másolva!
Az osztrák delegáció miatt utcákat ürítettek ki.
Vágólapra másolva!

Hivatalos látogatáson vesz részt ma Budapesten Heinz Fischer, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke, aki délelőtt Áder János köztársasági elnökkel tárgyalt a Sándor-palotában.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Koradélután a delegáció néhány tagja a Nagykörúti Corinthia Hotel Budapestben tett látogatást. A környéken nagy volt a rendőri készültség, a körút szálloda előtti részéről, a Dob utca elejéről és a Hársfa utcából még délelőtt elszállították az autókat.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A magyar köztársasági elnök első hivatalos külföldi útja, beiktatása után, 2012 júniusában Bécsbe vezetett. Elődjei, Schmitt Pál és Sólyom László 2010 szeptemberében, illetve 2005 augusztusában szintén Ausztriában tettek először bemutatkozó látogatást beiktatásukat követően.

A jelenleg második államfői megbízatását töltő Heinz Fischer első elnöki útja is Magyarországra vezetett 2004-ben. A magyar és az osztrák államfő nemzetközi eseményeken is rendszeresen találkozik, legutóbb az európai uniós államfők egy részét (a parlamentáris köztársaságok elnökeit) összefogó Arraiolos-csoport kétnapos, portugáliai találkozóján vettek részt, két héttel ezelőtt.