Most már tényleg az államé az MKB

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség gyakorolja az MKB Bank Zrt. felett a tulajdonosi jogokat 2018. december 31-éig – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Az erről szóló rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.
Vágólapra másolva!

A Bayerische Landesbank július 24-én jelentette be, hogy a magyar kormány vásárolja meg az MKB Bank Zrt.-t. A kormány 55 millió eurót fizet a bankért, a Bayern LB pedig elengedi az MKB 270 millió eurós tartozását.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ezt megerősítve azt közölte, hogy az MKB megvétele az első lépés a magyar bankrendszer konszolidációjában, amellyel a kormány célja, hogy olyan működőképes, erős, hitelezésben aktív bankrendszer jöjjön létre, amelyben a hazai tulajdon aránya fokozatosan nőhet.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szeptember végén hagyta jóvá a döntést, ami egyúttal a bank által teljesen vagy részben birtokolt leányvállalatokban való állami tulajdonszerzést is jelent. Az MKB-t elnök-vezérigazgatóként továbbra is Sebők András vezeti.