Megismételhetik a polgármester-választást Ózdon

Jobbik Választás Törökszentmiklós Választás Törökszentmiklós Törökszentmiklós kerül fel a térképre
Törökszentmiklós kerül fel a térképre
Vágólapra másolva!
Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon. Az eredményt Fürjes Pál a Fidesz-KDNP korábbi polgármester támadta meg, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését. A döntés ellen jogorvoslatnak van helye.
Vágólapra másolva!

Fürjes Pál az M1 Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: a valasztas.hu honlap adatai szerint hét szavazat hiányzik Ózdon az urnákból, ennyi a különbség a választásra jelentkezők és a leadott szavazatok között.

A volt polgármester szerint utalások vannak arra, hogy a településen láncszavazás történt, valamint rendelkeznek hangfelvételekkel és tanúvallomásokkal, amelyek a Fidesz-KDNP álláspontját támasztja alá. Ózdon a vasárnapi önkormányzati választáson Janiczak Dávid (Jobbik) szerezte meg az első helyet a szavazatok 38,57 százalékával, Fürjes Pál a második helyen végzett a voksok 37,96 százalékával.

Megtámadja a határozatot a Jobbik

A Jobbik szerint a területi választási bizottság ózdi polgármester-választást megsemmisítő döntése "utólag megkonstruált dokumentumokon, hamis vallomásokon alapul", a párt bíróságon támadja meg a határozatot.

A Jobbik szerint az ellenük felhozott cselekményeket nem követték el. Egyúttal feljelentést is tesznek rágalmazás, valamint hamis tanúzás miatt. Janiczák Dávid azt mondta, "felveszik a kesztyűt", és a Jobbik megismételt ózdi választást is meg fogja nyerni, emellett szomorúnak nevezte, hogy a Fidesz "Ózdon sem képes tisztességgel elviselni a vereséget", azaz a választók akaratát.

Ózdon a vasárnapi önkormányzati választáson Janiczak Dávid szerezte meg az első helyet a szavazatok 38,57 százalékával, Fürjes Pál a második helyen végzett a voksok 37,96 százalékával.

Törökszentmiklós felkerült a Jobbik térképére vasárnap, de Ózd könnyen lekerülhet. Fotó: Polyak Attila - Origo