Vágólapra másolva!
Hétfőn Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke felkeresi a Külügyminisztériumot, mert az ellenzéki párt tudni szeretné, milyen korábbi jelzéseket kapott a kormány arról, hogy az Egyesült Államok „ki fog tiltani a kabinet körül dolgozó személyeket Amerikából”. 
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció a tárgyalásokról és a tájékoztatásról készült feljegyzéseket szeretné látni. A polgároknak joguk van tudni, kiket érint a „korrupciós skandallum” - írta az MTI-nek eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke azt közölte az MTI-vel, Szijjártó Péter miniszter elmondta a parlamenti frakcióvezetőknek: pénteken a tárca jegyzékben kérte az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivőjétől, hogy annak kormánya bocsássa rendelkezésükre azokat a hiteles információkat, amelyek alapján korrupciós vádakat fogalmaztak meg magyar állampolgárokkal szemben.

Hozzátette: az Egyesült Államok nagykövetsége mindeddig nem közölte a magyar kormánnyal a belépési korlátozás által érintett magyar állampolgárok nevét, és nem osztotta meg a döntés alapjául szolgáló hiteles információkat sem.