Összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot a kiutazási tilalom miatt

Vágólapra másolva!
Hétfőre összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke amiatt, hogy az Egyesült Államok korrupciógyanúra hivatkozva beutazási korlátozást vezetett be egyes magyar állampolgárokkal szemben. Az ügyről szombat reggel tájékoztatta a parlamenti pártok frakcióvezetőit Szijjártó Péter külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok nagykövetsége mindeddig nem közölte a magyar kormánnyal a belépési korlátozás által érintett magyar állampolgárok nevét, és nem osztotta meg a döntés alapjául szolgáló hiteles információkat sem – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Fülöp Judit, a minisztérium sajtófőnöke közleményben tudatta, hogy Szijjártó Péter elmondta a frakcióvezetőknek: pénteken a tárca jegyzékben kérte az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivőjétől azokat a hiteles információkat, amelyek alapján korrupciós vádakat fogalmaztak meg magyar állampolgárokkal szemben.

Szijjártó Péter megjegyezte, ebben az ügyben a magyar kormány teljes mértékben egyetért az ellenzékkel, és teljes nyilvánosságát szeretne.

Összeül a nemzetbiztonsági bizottság

Hétfőre összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke a beutazási korlátozás miatt.

„Elengedhetetlen, hogy a területen felelős állami vezetők és miniszterek, a belügyminiszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója és az Információs Hivatal főigazgatója tájékoztatót adjanak a kialakult helyzetről” – írta közleményében.