A kormány lesújt a gyermekmolesztálókra

2014.10.20. 15:19

A jövőbeni gyermekmolesztálóknak tudniuk kell, hogy cselekedetük nem évül el, a törvény teljes szigorával sújt le rájuk – jelentette be Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Selmeczi Gabriella elmondta, hogy a törvényhozás hétfőn kezdi tárgyalni a büntető törvénykönyv módosítását, amelyet frakciótársával, Bánki Erikkel közösen terjesztett a Ház elé, miután napvilágra került a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanár ügye.

A módosításnak nincs visszaható hatálya, így a már elévült ügyekkel kapcsolatban nem nyitja meg a lehetőséget az eljárásra. A Sipos-ügy is ilyen – jegyezte meg a kormánypárti politikus. 

A módosításnak nincs visszaható hatálya – mondta Selmeczi GabriellaFotó: Bácsi Róbert László - Origo

A kormányoldal az elmúlt években már többször módosította a büntető törvénykönyvet a gyermekek védelmében. Így a többi közt elérték, hogy azokat, akiket jogerősen elítéltek gyermekek szexuális bántalmazásáért, eltiltsák azoktól a foglalkozásoktól, amelyek során gyermekekkel érintkeznének.

Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár

Július elején derült ki, hogy diákokat molesztált az iskolai táborokban, ahogyan akkor hívták, a „nyaraltatásokon” egy fővárosi elitgimnázium magyartanára. A több mint 25 évvel ezelőtt történtekről a 444.hu portál számolt be. Az Origón Rozgonyi Krisztina médiajogász megnevezte, hogy a magyartanár Sipos Pál volt, aki miután elhagyta az iskolát, az MTV-ben is dolgozott, többek között fiataloknak szóló, velük készülő műsorokban.