Hamis lehet a józsefvárosi aranytömb

Aranytömb a golgota téren
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal hamisítvány az az aranytömb, amelyet közmunkások találtak a hét végén Józsefvárosban. Rossz helyen van rajta egy csomó minden.
Vágólapra másolva!

A fénykép alapján egy 2,5 kilogrammos aranytömbnek tűnik a talált tárgy, de valószínűleg hamisítvány – mondta az Origónak Klapka György. A tömböt valaki megfúrta, és el is vágta. Valószínűleg ő sem volt biztos abban, hogy aranyat tart-e a kezében.

Ráadásul a négy darab kilences, amely a képen is látszik, általában egy sorban van, de a legfontosabb az, hogy hiányzik a gyártó emblémája, amelynek pedig minden aranytömbön rajta kell lennie. Arról nem is beszélve, hogy a kilencesek alatt három jelölés látszik, amelyből viszont általában csak egy van az igazi aranyrudakon.

Aranyrúd a Golgota téren Forrás: jozsefvaros.hu

Képről persze nehéz megítélni, hogy valódi-e a tömb, ahhoz közelebbről is meg kellene vizsgálni – mondta Klapka György.

Az Origó kereste a rendőrséget is, ahol mindössze annyit mondtak, hogy közigazgatási eljárásban vizsgálják az aranytömböt.

Az aranyrudat közmunkások találták vasárnap Józsefvárosban, szemétszedés közben. Azonnal értesítették a felettesüket és a rendőrséget. A nyomozók lefoglalták az aranyrúdnak látszó tárgyat.