Szerdán korábban kell ébrednünk

2014.10.21. 23:05

A szerdán várható szélsőséges időjárás miatt akár torlódásokra és járatkimaradásokra is lehet számítani Budapesten – közölte BKK. A társaság arra kéri az utasait, hogy a tervezettnél hamarabb induljanak el otthonról. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vörös riasztást adott ki Budapestre és környékére. Az előrejelzés szerint nagy mennyiségű eső és viharos szél várható.

A Budapesti Közlekedési Központ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, hogy a szélsőséges időjárás miatt a szél felsővezetékeket szakíthat le, torlódásokat okozhat és számos járat közlekedését befolyásolhatja, ami megnövekedett menetidőt, esetenként járatkimaradásokat okozhat.

A vihar járatkimaradásokat okozhatForrás: MTI/Jászai Csaba

Ezért arra kérik az utasokat,  a tervezettnél korábban induljanak el otthonról és előzetesen tájékozódjanak az esetleges változásokról a BKK info oldalán, illetve a társaság Facebook-oldalán. A közlemény kitér arra is, hogy a BKK munkatársai megerősített szolgálattal készülnek. A járatok közlekedéséről, illetve az esetleges fennakadásokról folyamatosan tájékoztatják a fővárosiakat.