Legfeljebb 700 forint lesz havonta az internetadó

internet pénz fizetés
Credit card sticking out of side of laptop computer
Vágólapra másolva!
Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót. Ezt eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó összege havonta maximum 700 forint lehet. 
Vágólapra másolva!

A távközlési szolgáltatóknak jelenleg magánszemélyek után 2 forintot, üzleti előfizetők esetében 3 forintot kell fizetniük hívásonként és megkezdett percenként. A küldött üzenetek - szöveges és multimédiás - adója magánszemélyeknél 2 forint, nem magánszemély előfizetőknél pedig 3 forint.

Az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint a parlamentnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz – értesült az MTI.

Az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb 700 forint lehet Forrás: PhotoAlto/Gabriel Sanchez

Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével.

20 milliárdos bevételre számítanak

A szolgáltatóknak az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap huszadik napjáig kell megfizetniük.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára azt mondta, a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből.