Biztosan Karácsony Gergely lesz Zugló polgármestere

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottság határozatait, amelyek szerint nem kell megismételni a polgármester-választást a főváros XIV. kerületében. Így jogerőre emelkedett az október 12-ei választás eredménye, amely szerint Karácsony Gergely lett a polgármester.
Vágólapra másolva!

Az ítélőtábla nem tartotta alapposnak a Fidesz-KDNP választókerületi jelöltjének bírósági felülvizsgálati kérelmét. Szatmáry-Jähl Angela kifogása kapcsán megállapították, hogy a szavazatszámláló bizottság a többletszavazatot levonta. Rögzítették azt is, hogy a kifogást előterjesztő csak a helyi képviselő-választás vonatkozásában kérte az eredmény megsemmisítését és a választás megismétlését, míg a polgármester-választással kapcsolatosan ilyen kérelmet nem terjesztett elő.

Az ítélőtábla hangsúlyozta: a választási eredményt nem teszi jogsértővé az érvénytelen szavazatok magas száma, a jelöltekre leadott szavazatok közötti kis különbség és a szavazóknál kevesebb leadott szavazat sem. Az ítélőtábla szerint a kérelmező a kifogásában megjelölt további jogszabálysértéseket is alaptalanul állította, hiszen arra vonatkozóan semmiféle bizonyítékot nem szolgáltatott.

Az ítélőtábla döntésével így jogerőre emelkedett a XIV. kerületi választás eredménye is, és Karácsony Gergely, az Együtt-PM jelöltje lett a polgármester.