Tiltakoznak a szakmai szervezetek az internetadó ellen

Vágólapra másolva!
Tizenkét szakmai szervezet közös nyilatkozatban tiltakozott az internetadó tervezett bevezetése ellen. Azt írják, hogy az beláthatatlan következményekkel járna közvetlenül az internet-szolgáltató vállalkozások, közvetetten a digitális szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, végső soron pedig a lakosság számára.
Vágólapra másolva!

A szervezetek, úgy látják, hogy a kormány ezzel a javaslatával szembe megy a digitális írástudás és az internet, valamint a rajta elérhető szolgáltatások készségszintű széleskörű használata évek óta kommunikált céljával.

A közlemény aláírói arra hívják fel a figyelmet, hogy az internet-szolgáltatók az elmúlt időszakban mindent megtettek azért, hogy a lakosság mind szélesebb körei élvezhessék a digitális világ által kínálat hatékonysági előnyöket, növelve ezzel a magyar gazdaság versenyképességét.

A közleményhez csatlakozott a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség, az Interactive Advertising Bureau Hungary, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Marketing Szövetség, a Magyar Reklámszövetség, a Piackutatók Magyarországi Szövetsége, a Piackutatók Társasága, a Reklám Világszövetség Magyar Tagozata valamint a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért.