Volner János: A netadó elleni tüntetést részben a baloldal szervezte

Volner János
Budapest, 2014. október 14. Volner János, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2013-as büdzsé zárszámadásának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. október 14-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A vasárnapi civil tüntetést részben baloldali politikusok szervezték, konkrét neveket azonban nem akart mondani Volner János. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a kormánypárt mindenképpen beszedi majd a netadót, de előtte felpuhították a terepet.
Vágólapra másolva!

Felpuhítják a terepet

Csak ijesztgetés volt a 150 forint/gigabyte-os adóterv, a kormány eleve kisebb adót akart, és építettek a társadalom megkönnyebbülésére - véli Volner János. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a kormánypárt mindenképpen beszedi majd netadót, de előtte felpuhították a terepet. A jobbikos politikus szerint 700 forintos lakossági adólimit megmaradhat - bár még nem láttuk az „apró betűs részt”, a zárószavazás előtt még módosíthatják a kitűzött tervet, ahogy a tranzakciós adó esetében is történt. Volner János abban is biztos, hogy az adóteher végül a lakosságra hárul, azt a kis szolgáltatók nem tudják majd finanszírozni.

Szemben a trendekkel

A Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: a párt határozottan ellenzi a netforgalom megadóztatását, ami szembe megy a modern trendekkel. Dubrovnikban a SAP nemrég a gép és gép közötti kommunikáció fejlesztéséről tartott konferenciát, ami sokkal reálisabbá tehetné az ipari beruházások költségvetését is – itthon viszont teljesen más irányba tartunk, mondta Volner János.

Baloldali szervezők?

A képviselő szerint a vasárnapi civil tüntetést részben baloldali politikusok szervezték, konkrét neveket azonban nem akart mondani. Volner János hozzátette, a jobbikos fiatalok közül is sokan vettek a felvonuláson, hiszen a társadalom nagy részét kiakasztotta a kormányzati adóterv - arra viszont nincs szerinte szükség, hogy a Jobbik vagy más politikai erő konkrétan a demonstráció mögé álljon, hiszen a netadó pártsemlegesen is elítélendő ötlet.