Mekkora kárt okoztak a Fidesz székházában a vandálok?

fidesz székház internetadó elleni tüntetés utáni rongálás sajtótájékoztató kocsis máté lendvay utca 28
fidesz székház internetadó elleni tüntetés utáni rongálás sajtótájékoztató kocsis máté
Vágólapra másolva!
A Fidesz sajtóirodája szerint több internetes honlap „álszakértői” jelentésekre hivatkozva hamis híreket gyártott a párt Lendvay utcai székházában vasárnap keletkezett károkkal kapcsolatban. A kár jelentős – de, hogy mekkora, azt nem árulták el.
Vágólapra másolva!

A megjelent valótlan állításokkal szemben az igazság az, hogy a vasárnapi erőszakos tüntetők vandalizmusukkal jelentős kárt okoztak – írta közleményében a Fidesz sajtóirodája.

„A biztosító által lefolytatott mai helyszíni szemle alapján elkészült a kárlista, mely szerint a székház kerítésének egy részét kidöntötték, és a talapzata is sérült, az erkély korlátját és a külső műemléki homlokzatot megrongálták, összesen 40, többségében hő- és hangszigetelő fóliával ellátott ablakot törtek be, 6 redőnyt vertek szét, a betört ablakok pedig a belső berendezésekben és informatikai eszközökben is jelentős kárt okoztak” – derül ki a közleményből.

Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a kár mértéke tízmilliós nagyságrendű lehet.

A kidöntött kerítés Fotó: Bielik István - Origo