Tiltakozik a NAV a korrupciós vád miatt

Vágólapra másolva!
Minden alapot nélkülöz a NAV-ot érintő korrupciós vád, amely alkalmas arra, hogy az adóhatóságot ellehetetlenítse, és rombolja az adómorált - írja közleményében a NAV a kitiltásokra reagálva. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői visszautasítják a velük kapcsolatban terjesztett korrupciós vádakat, és nem kívánnak politikai csatározások részese lenni. A NAV elfogadhatatlannak tartja, hogy egyesek tényként kezelnek minden alapot nélkülöző kijelentéseket vagy sugalmazásokat, és ezt arra használják fel, hogy a NAV-ot ellehetetlenítsék, és az adómorált rombolják.

A NAV szerint nem felel meg a valóságnak, hogy ne lennének büntetőjogi következményei a költségvetést súlyosan megkárosító bűnszervezetek áfacsalásainak. Azt írják, hogy ilyen jellegű felderítések jelenleg is folyamatban vannak.

A közleményben szólnak arról is, hogy az eredményeik uniós összehasonlításban is megállják a helyüket. A NAV emellett azt szeretné, hogy a sajtó a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámoljon.