A Vodafone és a Telenor sem érti az internetadót

Vágólapra másolva!
Magyarországnak vissza kellene vonnia az internetadóval kapcsolatos terveit, mert az csökkenti az ország versenyképességét – csatlakozik véleményével a többi nagy piaci szereplőhöz a Vodafone vezetője. 
Vágólapra másolva!

Vodafone

Diego Massidda szerint egy felelős kormány vissza tudja vonni a hibás tervezetét, különösen akkor, amikor az adóteher egy kulcsfontosságú területet érint, és kihatással van a gazdasági növekedésre is.

A vezérigazgató ezt az állásfoglalást a The Wall Street Journal című napilapnak küldte el. Diego Massidda szerint a terv „hatalmas meglepetés és nagy csalódás, mivel előzetes egyeztetés nélkül terjesztették be a parlament elé".

Az új adó bevezetése hátrányosan érintené az internethasználókat, a szolgáltatókat és az ország versenyképességét egyaránt – írja állásfoglalásában a cégvezető.

Telenor

A Telenor a leghatározottabban ellenzi az internetadót, és visszautasít minden rosszindulatú találgatást, amely megkérdőjelezi ezt az elkötelezettséget – olvasható a Telenor Facebook-oldalán.

A mobilinternet jó dolog, és tudjuk, hogy ügyfeleink számára milyen fontos: a mobilinternet segíti a munkavégzést, az információszerzést, a tanulást, az élmények megosztását és a szórakozást. Az egész országnak is fontos a mobilinternet terjedése, hiszen számos tanulmány kimutatta már, hogy a mobilinternet terjedése gazdasági növekedést hoz – teszi hozzá a közlemény.

"A Telenor az utóbbi években nagy erőkkel támogatta a mobilinternet és az okostelefonok terjedését, és tízmilliárd forintokat fektetett az ehhez szükséges frekvenciák és eszközök megvásárlására. Ezek után természetes, hogy a Telenor az ügyfelei mellett áll, és határozottan ellenzi az internetes adatforgalom megadóztatását, ahogy ezt már a többi érintett céggel közös nyilatkozataiban is megerősítette" – áll az állásfoglalásban.