Az Európai Bizottság üdvözölte Orbán döntését

roamingdíj EU
Europe's Digital Agenda commissioner Neelie Kroes talks on the New lower roaming rates coming into effect on July 1 during a press conference at the EU headquarters in Brussels on June 30, 2014. AFP PHOTO /JOHN THYS
Vágólapra másolva!
Jó hírnek nevezte szóvivője útján Neelie Kroes, az Európai Bizottság leköszönő alelnöke, hogy Orbán Viktor egyelőre nem vezeti be az internetadót. A biztos korábban a keddi tüntetésen való részvételre buzdított.
Vágólapra másolva!

Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, pénteken szóvivője útján közölte, örül, hogy „a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót”. Kroest örömmel töltötte el az, hogy – mint fogalmazott – „meghallották a magyar nép hangját”.

Neelie Kroes a minap élesen bírálta az új magyar adónem tervét, tiltakozásra buzdított ellene, és azt hangsúlyozta, hogy az internethasználatot ösztönözni kell. Szerinte nem a helyes irányba mutat, ha ezzel ellentétes intézkedéseket hoznak. „Büszke vagyok arra, hogy az Európai Bizottság pozitív szerepet játszott az európai értékek és a digitális Európa megvédésében” – fogalmazott most Neelie Kroes.

Az Európai Bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján – amely a távozó testület által szervezett utolsó ilyen sajtóesemény volt – Ryan Heath szóvivő újságírói kérdésre hangsúlyozta: az internet szabályozása során nagyon óvatosan kell eljárni, hiszen az természeténél fogva globális jellegű, és nem mosható össze egyéb távközlési szolgáltatási formákkal.