Nem mindenki hisz Orbánnak

Vágólapra másolva!
Van, aki figyelemelterelésnek tartja a netadó visszavonását, más nem is hisz a miniszterelnöknek. Egyesek bölcs döntésként értékelték Orbán Viktor bejelentését.
Vágólapra másolva!

„Bölcs döntést hozott Orbán”

Nagy Ervin, a Jobbik volt alelnöke, és választmányi elénöke jelenleg a Magyar Hírlap publicistája szerint bölcs döntést hozott a kormányfő.

Lánczi Tamás, a Századvég elemzője szerint az igazi politikai erő jele, hogy Orbán Viktor változtatott a korábbi terveken.

Hollik István, a KDNP ifjúsági szervezetének elnöke úgy értékelte a miniszterelnök bejelentését, hogy józanság, higgadtság.

Tamáskodnak a DK fiataljai

Kétkedve fogadta a DK ifjúsági szervezete, az Ifjú Demokraták Orbán Viktor bejelentését az internetadó visszavonásáról. A szervezet a Facebookon arról írt, hogy "újrakezdődött a pávatánc".

Kétkedik a Moma is

"Erre kellett a közvéleménykutatás. Még a hívei is ellenzik az internetadót. Nagy kérdés viszont, hogy mi lesz az ún. nemzeti konzultációból?" – tette föl a kérdést a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom a Facebook-oldalán.

Kádár–Orbán-párhuzam

Somogyi Zoltán politikai elemző is reagált a netadó visszavonását bejelentő miniszterelnöki rádióinterjúra.

Nem vagyunk kommunisták, a néppel együtt akarunk kormányozni, mondta ma reggel az állami rádióban Orbán Viktor, és visszavonta az internetadót – írta Somogyi a Facebook-oldalán, majd egy Kádár-mondatot idézett:

Kommunisták vagyunk, a néppel együtt akarunk kormányozni, mondta Kádár János az állami rádióban, és nem vonták vissza az orosz csapatokat – írta.

Milla: Orbán Viktor fél

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, azaz a Milla a Facebook-oldalán ezt írta: „A VEZÉNYLŐ TÁBORNOK FÉL! Orbán Viktor visszavonta a netadót! Félelme jogos! Az első vereségét követni fogja a többi!

Figyelemelterelés lenne?

Horváth Csaba a Facebookon azt a kérdést tette föl, hogy az elterelés után akkor mi is van a NAV-os hölgyekkel.

„A sampon- és szappanadóval? A cafeteria drasztikus megadóztatásával? A korrupció miatti USA-ból történő kitiltásokkal? Az orosz ügyekkel (Paks és déli áramlat)?” – olvasható az MSZP fővárosi közgyűlési képviselőjének bejegyzésében.

Nem volt más választás

Fodor Gábor egy mondatban reagált a kormányfői bejelentésre. A Magyar Liberális Párt elnöke azt írta: "A kormányfőnek nem maradt más választása."

Ha nehezen is, de végül sikerült Orbánt jobb belátásra bírni – fűzte hozzá Facebook-oldalán Bodnár Zoltán, a liberális párt szakpolitikusa, volt főpolgármester-jelöltje.

Az LMP pedig arra szólítja fel a kormányt, hogy ne ködösítsen, hanem teljes egészében és véglegesen vonja vissza az internetadót.

10 óra körül aztán Orbán Viktor hivatalos honlapján is megjelent: Internetadó helyett nemzeti konzultáció. Indul január közepén. Csak egy hozzászólás a poszthoz: "ez nagyon, nagyon, NAGYON jó döntés szerintem és boldoggá tesz. Köszönöm."