Nem mond le a keceli polgármester

Haszilló Ferenc
Vágólapra másolva!
Nem mond le, függetlenként folytatja munkáját Haszilló Ferenc Kecel polgármestere, miután harmadszor szavaztak neki bizalmat a város polgárai. 
Vágólapra másolva!

"Lejárató hadjáratot indítottak ellenem, és ami legszomorúbb, ezzel a cselekedetükkel Kecelt is rossz hírbe keverték" - mondta a polgármester, akit egy 2012-ben titokban rögzített, nemrégiben nyilvánosságra került felvételen hallható rasszista kijelentései miatt kizártak a Fideszből és lemondásra szólították fel.

Lemondásra készült

A polgármester korábban a Hír TV-nek adott, lemondását kilátásba helyező nyilatkozatával kapcsolatban kifejtette: a keceliek erre a tisztségre nem azért választották meg, hogy most felelőtlenül, talán az egyszerűbb megoldást választva hátat fordítson a városnak. Soha ennyi együtt érző ember szimpátiáját, támogatását nem tapasztalta meg, mint a napokban, nélkülük és a biztatásuk nélkül lemondott volna. Azt várják tőle, hogy vezesse a várost, ezért változtatta meg korábbi elhatározását – mondta.

Manipulálták a felvételt?

Haszilló Ferenc hangsúlyozta, hogy egy fárasztó nap után valaki, akit bizalmas munkatársának tekintett, titokban rögzítette a szavait, és archiválta, hogy vele szemben felhasználják. Az elhangzottakért vállalja a maga felelősségét, "annak ellenére, hogy manipulálták a nyilvánosságra került felvételt" – mondta, hozzátéve, hogy őszintén sajnálja szavait, megköveti azokat, akiket megsértett. Amit a felvételből nyilvánosságra hoztak, az szöges ellentétben van azzal, amilyen szellemben polgármesterként az elmúlt nyolc évben vezettem a várost, ezt mérlegelték a keceliek, akik a botrány után is kiálltak mellettem" – fogalmazott a polgármester.

Haszilló Ferenc Forrás: hirosveny.hu

"Teremtsünk békét és fogjunk össze"

Haszilló Ferenc leszögezte: megérti és tudomásul veszi, hogy a Fidesz kizárta soraiból. Ugyanakkor úgy érzi, hogy a képviselő-testület tagjainak többsége is elfogadta az együttműködési ajánlatát, és kérésemet, hogy "teremtsünk békét és fogjunk össze városunk fejlődése érdekében" – fűzte hozzá.

A nyilvánosságra került felvételen Haszilló Ferenc rasszista kijelentéseket tesz, véleménye szerint a kétharmados többségnek vissza kellene állítania a halálbüntetést, és nemzetárulás miatt öt-hat embert tarkólövéssel ki kellene végezni. Beszél arról is, hogy szerinte sok dologban igaza van a Jobbiknak, a Fidesz háromnegyedét pedig kitenné a pártból. Október 30-án, a keceli képviselő-testület alakuló ülése előtt komoly rendőri készültség vigyázott a kisváros rendjére, mivel a polgármester ellen és mellett is demonstráltak.