Húsvágó bárddal sújtott le az alzheimeres alkoholista hentes

2014.11.04. 12:07

Hentesbárddal vágta fejbe felesége élettársát egy domaszéki férfi, akinek oxigénhiányos agykárosodása van, ráadásul alkoholista is. A nyugdíjas hentest kényszergyógykezelésre küldték. 

Először gyilkossági kísérlettel vádolták, de jogerősen csak kényszergyógykezelésre kell mennie egy súlyos beteg alkoholista domaszéki hentesnek. A nyugdíjas férfi még 2013-ban borult ki annyira, hogy megtámadta felesége élettársát. A hentes akkor már Alzheimer-kóros volt, oxigénhiány miatt az agya is károsodott, ráadásul idült alkoholista is.

Furcsa kapcsolatok

A férfi közös háztartásban élt házastársával és a nő élettársával. Az egyik napon a hentes és feleségének új élettársa reggel óta ittak, majd az élettárs a szobájába ment és elaludt. Éjjel arra riadt, hogy a férj egy hentesbárddal a kezében áll az ágyánál. Alig kapott észbe, máris lecsapott a férfi, aki a bíróság szerint legalább kétszer vágta fejbe az élettársat.

Beleugrott a bárdba

Szerencséje volt, mert fel tudott kelni, és megpróbálta megszerezni a bárdot, de ez nem sikerült. Annyit tudott tenni, hogy kituszkolta a férfit a szobából. Akkorra már az asszony is odaért. A dühös hentes elszaladt, és elbújt a vécében. A nő szólt a rendőröknek, akik a mentőket riasztották. A fejbe vert férfi két és fél hónap alatt épült fel. A támadó az eljárás alatt végig azt állította, hogy az élettárs támadta meg, és "beleugrott" a kezében tartott bárdba.

Emberölési kísérlet helyett kényszergyógykezelés

A férfit most az emberölési kísérlet vádja alól felmentették, viszont 15 év kényszergyógykezelés vár rá. Ha meggyógyul, akkor hamarabb is befejezhetik a kezelést – közölte a Szegedi Ítélőtábla.