Tíz évre börtönbe küldték a gyújtogató fiatalkorút

Vágólapra másolva!
Dinnyét akart lopni, de nem hagyták. Bosszúból akarta felgyújtani a gazda házát.
Vágólapra másolva!

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélt tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre egy fiatalkorút a Debreceni Ítélőtábla. Ezzel enyhítették az ítéletét, első fokon még 12 évet róttak ki rá. Büntetése háromnegyed részének letöltése után feltételes szabadságra helyezhető.

Enyhítő körülményként értékelték, hogy a bűntett kísérleti szakban maradt, és senki nem sérült meg.

Az ítélet szerint a vádlott nevelőapjánál lakott Kismarján 2012 augusztusában, ahol többször is dinnyét próbált lopni az egyik dinnyetermesztő földjéről, de valaki mindig elzavarta. A vádlott azt hitte, hogy a föld tulajdonosa zavarta el, ezért bosszút forralt.

A bosszúba bevette két gyermekkorú barátját is, fel akarták gyújtani a dinnyeföld gazdájának házát. Szereztek másfél liter benzint és egy pár gumikesztyűt, hogy ne hagyjanak ujjlenyomatot. Sötétedés után, amikor a sértettek már elaludtak, átmásztak a drótkerítésen, és felmentek a padlásra. Itt a vádlott az első két szarufára locsolta a benzint, és meggyújtotta. Gyorsan elterjedt a tűz, de a fényt látva a szemben lévő házban lakó gyermek felébresztette a szüleit, akik kihívták a sértetteket az égő házból. A lángokat a tűzoltók eloltották.