NAV-ra magyar, kampányolt a DK

Demokratikus Koalíció (DK) molinó, Margit híd
Budapest, 2014. november 5. A Demokratikus Koalíció (DK) fiataljai molinót helyeztek ki a Margit híd korlátjára az Országgyűlés Irodaháza közelében 2014. november 5-én. Az irodaházban Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tart zárt ülést, amelyen az Egyesült Államok által hozott beutazási tilalom ügyét is tárgyalják. Az ülésen Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke nem, csak Varga Árpád elnökhelyettes és kollégái jelentek meg. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
NAV-ra magyar! feliratú molinóval demonstrált a Demokratikus Koalíció szerdán Margithídon, tiltakozva a vélt kormányzati és adóhivatali korrupció ellen. Eközben az Országyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a NAV megjelent vezetőit faggatta.
Vágólapra másolva!

Korrupt kormánynak korrupt az adóhivatala is, üzente a molinó, amit DK-s fiatalok feszítettek ki szerdán a Margithídon, az Országgyűlés Irodaháza mellett.

Molinóval üzentek

Óriás molinóval hívták fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció aktivistái az intézményesített korrupció veszélyére. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az irodaházban ekkor éppen a nemzetbiztonsági bizottság tart zárt ülést, amelyen az Egyesült Államok által hozott beutazási tilalom ügyét is tárgyalták. Az ülésen Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke nem, csak Varga Árpád elnökhelyettes és kollégái jelentek meg.

Sötétben tapogatóznak

Molnár Zsolt a bizottság szocialista elnöke később azt mondta: új információt nem tudtak meg az ügyben, "továbbra is a sötétben tapogatózás, az elhallgatás zajlik". A testület meghallgatná André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt is a beutazási tilalommal kapcsolatban.

Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjúban ismerte el, rajta van az USA-ból kitiltottak listáján, de ő maga sem kapott értesítést arról, hogy konkrétan milyen korrupciós üggyel gyanúsítják az Egyesült Államokban.