Orbán: Sok mindent rendbe kellett raknunk a fővárosban

Önkormányzat 2014 - A Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülése
Önkormányzat 2014 - A Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülése. Orbán Viktor és Tarlós István
Vágólapra másolva!
Sikeres főváros nélkül nincs önálló, sikeres Magyarország - hangsúlyozta Orbán Viktor a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének alakuló ülésén.
Vágólapra másolva!

Sok mindent kellett rendbe raknunk – utalt Orbán Viktor a főváros elmúlt négy éves munkájára. A miniszterelnök az előző négyéves ciklus sikerei közül kiemelte a 4-es metró befejezését, több műemléki épület felújítását, például a Ludovika vagy a Várkert Bazár megújulását, továbbá olyan beruházások, mint a Grupama Aréna vagy a Budapest Music Center megvalósulását.

Orbán Viktor méltatta Tarlós István elvégzett munkáját, elmondta: „Tarlós István mindig is tudta milyen a város igazi arca", neki köszönhetően Budapest vezetése közelebb került az emberekhez.

Önkormányzat 2014 - A Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülése. Orbán Viktor és Tarlós István Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A jövőre nézve kérte a főpolgármestert és a képviselőket, hogy munkájuk során tartsák fent az egységet, mindig hallják meg az emberek hangját és ne féljenek a konfliktusok megvívásától sem. Minden kérdésben az emberek mellett kell állnunk, mindazt, amit elterveztünk az emberekkel együtt kell véghezvinni – hangsúlyozta a miniszterelnök.