Cáfolta a kiürítést a NAV

Vágólapra másolva!
Egy rendőrségi razziához megszólalásig hasonló akció színhelye volt szerda kora este a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központja a Széchenyi utcában.
Vágólapra másolva!

Visszautasította a NAV "a politikai indíttatású híreszteléseket" és közleményben cáfolta, hogy kiürítették volna az adóhatóság központi hivatalát. November 5-én mindössze annyi történt a hatóság közlése szerint, hogy a belvárosban tartott politikai demonstrációra készültek így fel.

Annak útvonala a NAV Széchenyi utcai épületének közelében húzódott, ezért a NAV vezetés 16 óra körül - a közigazgatásban bevett gyakorlatnak megfelelően - lehetővé tette, hogy az épületben dolgozók a problémamentes hazajutás érdekében még a munkaidő vége előtt elhagyják az épületet.

Az állításokkal ellentétben az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálat semmiféle kiürítésben sem vett részt - hívták fel a figyelmet, miután a Blikk arról írt, hogy "valósággal megszállták az épületet a biztonságiak", a dolgozóknak pedig mindent félbe hagyva kellett távozniuk az épületből.