A DK-nak konkrét kérdései lesznek

2014.11.08. 13:15

A Demokratikus Koalíció meggyőződése, hogy az Orbán-kormány korrupciós ügyei komolyan ártanak a magyar embereknek - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

A párt elnökségi tagja szerint már nemcsak az Egyesült Államok és az Európai Unió vezető politikusai tartják úgy, hogy egy "maffiahálózat" irányítja a magyar kormányt, hanem ezúttal svájci lapok is arról cikkezek, hogy korrupciógyanús ügyletekkel hoztak helyzetbe a Fideszhez közeli üzletembereket, "oligarchákat".

Konkrét ügy

A konkrét ügyet ismertetve azt mondta: az Orbán-kormány körülbelül 4 éve hozott egy intézkedést, amely alapján olcsó földgázt vásároltak, de az anyag jó része - miután egy kiterjedt céghálózaton keresztül bonyolították az ügyletet - nem érkezett meg Magyarországra. Az egyik ilyen cég a részben Mol-tulajdonban lévő Met (MOL Energy Trading) volt - tette hozzá. A politikus szerint így akár 50 milliárd forintnyi kár is érhette az országot.

A legkorruptabb

"Úgy tűnik az elmúlt 25 évben nem volt olyan magyar kormány, amely akár csak meg is közelítette a korrupcióját az Orbán-kormánynak" - vélte Kerék-Bárczy Szabolcs, jelezve, hogy jövő hétfőn ebben a témában konkrét kérdést intéznek majd a kormányfőhöz.