Nagyon aktív volt a Fidesz, az MSZP és a Jobbik

2014.11.08. 12:07

Nyolc tagot delegáltak az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságba a péntek délutáni határidőig a november 23-i újpesti-angyalföldi időközi országgyűlési választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek.

Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságba a választási eljárásról szóló törvény szerint egy-egy tagot delegálhat az egyéni jelöltet állító jelölőszervezet, illetve a független jelölt. A közösen jelöltet, illetve listát állító szervezetek közösen bízhatnak meg delegáltakat.

Az újpesti-angyalföldi időközi országgyűlési választásra péntek 16 óráig lehetett delegáltakat bejelenteni. A határidőig a Fidesz, az LMP, az MSZP, a Jobbik, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, a Magyar Munkáspárt és egy független jelölt élt ezzel a jogával és delegált tagot a választási bizottságba a választási iroda adatai szerint.

A szavazatszámláló bizottságokba két-két tagot delegálhattak a jelöltek és jelölőszervezetek. A választási iroda adatai szerint Fidesz, az MSZP és a Jobbik minden szavazókörbe delegált tagot, a Magyar Munkáspárt két szavazókörbe, az egyik független jelölt pedig hat szavazókörbe delegált tagot.

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, és van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek.